DE HELAASHEID DER DINGEN

DE HELAASHEID DER DINGEN
Dimitri Verhulst

donderdag 5 november 2009

Hoofdstuk 3 : De Ronde van Frankrijk

5 november 2009 (3)

We zijn weer een hoofdstuk verder en heel wat gebeurtenissen zijn weer voorbij.
Ik ben er nog steeds niet uit als de baby's egt vermoord zijn in de vijver, maar zoals ik voordien al zei hoop ik dat dit zich later nog uit de doeken doet. Maar nu terug naar hoofdstuk 3, hier draait het vooral rond de familie Verhulst zelf. Het begint allemaal met een idee van een café baas om het wereldrecord drinken te verbreken en zo een plaats te krijgen in het Guinness Book of Records. De familie Verhulst weigert hieraan deel te nemen, tot de grootste spijt van Portel want hij is minder jarig en wil wel meedoen om zich te bewijzen. Maar plots schrijft "onze Zwaren" Herman dus zich in om mee te doen, hij wint wel degelijk na 3liter 80 centiliter en stapt in zijn auto, tot ieders grote verbazing rijd hij recht weg maar dan slaat het noodlot toe en rijd hij tegen een auto omdat hij aan het spookrijden is. Hij komt er na een paar weken ziekenhuis goed vanaf en moet tot slot ook niets betalen want hij is gebotst tegen een gestolen auto. Hierdoor heeft de politie een bende gangsters gevat waar ze al lang naar opzoek waren.

Portel vindt het nog steeds niet eerlijk en zet zijn eigen wedstrijd op om te zien wie een echte drinker is. Hij baseert zich op "de Tour de France", maar dit loopt verkeerd af. Zijn moe denkt dat hij egt gaat koersen en is trots op hem. Maar in feite is het een spel met drank om te zien wie het best de drank kan verdragen en het snelst iedere dag alle drank kan op drinken. Portel kreeg zelfs een dure fiets van zijn moe, maar verkocht hem om de drank te kunnen betalen.
Hierna loopt alles mis... en loopt het hoofdstuk af.

Het is een bewogen hoofdstuk met vooral drank, en de gevolgen hiervan. Het benadrukt nog maar eens het beeld van de familie Verhulst.
In dit hoofdstuk begint het verhaal eerder erg en zielig te worden, de humor verdwijnt en de zware feiten blijven komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten